Oops! This site has expired. If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.

ER IS REEDS 8.000 EURO OVERGEMAAKT AAN SVSI. DE BOUW VAN DE WATERPOMP KAN BEGINNEN! WIE HELPT MEE
DE OVERIGE 2.500 EURO BIJ ELKAAR TE KRIJGEN ZODAT HET HELE DORP VAN TILU VAN WATER VOORZIEN KAN\
WORDEN? 

Jop Kluis, presentator op 1 november doet verslag

Benefiet voor Nepal in N201 groot succes

Het was voor de organisatie best wel spannend. Zou het 11e Benefiet voor Nepal in de N201 net zo’n succes worden als het de laatste jaren in De Oude Veiling was? Aan het einde van de avond was het antwoord duidelijk: Ja! De opbrengst is tot nu toe 2400 euro, en er is na 1 november nog wat bijgekomen, dus dat mag een succes genoemd worden. Mede door het geweldige programma hadden de mensen de weg naar dit jongerencentrum gevonden en was het bomvol en beregezellig. De drie hoofdacts van de avond wisten van het begin tot het einde het publiek te boeien. In de N201 werd tot ruim na half één gedanst. Het doel van de avond was het inzamelen van geld voor het bouwen van twee toilettenblokken en wasgelegenheden aan de Sapana school in Nepal en dit kan dus nu zeker waargenaakt worden.

Rond de klok van 20:30 werd de avond – net als verleden jaar - geopend door United by Music. Deze unieke groep bestaat uit een aantal mensen met een beperking. En een optreden van deze groep is één groot muzikaal feest. Met ieder nummer bewijzen zij keer op keer dat muziek verbindt en dat enthousiasme bruggen slaat. Met gevoelige ballads, rokende soul en stampende rock-n-roll werden de bezoekers ‘uit hun schoenen geblazen’.  De tweede act werd gevormd door de Coolcastband, een relatief nieuwe band die in Aalsmeer en omstreken in korte tijd tot een fenomeen is uitgegroeid. Met slechts twee guitaren, één bas en een rudimentair drumstel volgen bekende nummers van o.a. de Beatles, Albert Hammond en Simon & Carfunkel elkaar in hoog tempo op.
De derde act werd gevormd door de Hucksters. Deze – inmiddels alweer meer dan 20 jaar oude  - band behoeft verder geen introductie. Daar waar goede wijn geen etiket behoeft, heeft de stevige Rock van de Hucksters geen lof meer nodig.

Tussen de hoofdacts door liepen Mien & Dien. Twee toiletjuffrouwen die – gezien het doel van de avond – met grap, grol en gezang de ‘plee list’ van de avond toelichtten en op ludieke wijze het belang van goede en schone sanitaire voorzieningen onder de aandacht van het publiek brachten. Doordat de bands volledig belangeloos meewerken gaat de opbrengst van de entreekaartjes helemaal naar dit goede doel. Daar komt nog de opbrengst van de verschillende verkochte Nepalese producten bij en de bijdrage van het Himalaya Huis die ieder jaar weer heerlijke hapjes staat te verkopen. En ook de ‘toiletjuffrouwen’ Mien en Dien hebben de mensen gedurende de hele avond duidelijk kunnen maken dat een gift voor toiletten in Nepal echt nodig is. De afgelopen jaren heeft  de OSA (Ontwikkeling Samenwerking Aalsmeer) de opbrengst iedere keer verdubbeld. Ook dit jaar is deze subsidie weer aangevraagd.  

De organisatoren waren duidelijk blij met de opkomst. Ondanks dat deze – inmiddels traditionele – feestavond ooit is begonnen in de N201 werd alweer een aantal jaren gebruik gemaakt van de verschillende zalen die De Oude Veiling biedt.  Joke: “We waren dan ook erg blij dat we na de sluiting van De Oude Veiling weer konden terugkeren naar dit cultureel centrum” .

Jop Kluis, presentator 

Woorden van dank van Joke

Niet eerder heb ik op de avond van het benefietfeest zelf en daarna zoveel opmerkingen gehoord als: "wat was dit een beregezellige avond", "wat een goede sfeer hing er", "goede bands", "ik heb genoten" etc. Hartstikke fijn om te horen. Zelf zal ik er ook nog lang van nagenieten. 

Maar alleen kan ik dit natuurlijk niet organiseren. Er zijn veel mensen die hierbij hun steentje hebben bijgedragen. Uiteraard dank aan het publiek (rond de 140 mensen), want zonder jullie zouden we niet zo'n goede opbrengst hebben. En natuurlijk ook niet zonder de muzikanten. Beter en enthousiaster kon hun optreden bijna niet en dat sleepte het publiek heel vanzelf mee. Dat kunnen jullie even meeproeven op de film. En Jop die zich losgerukt heeft uit zijn zeer drukke bezigheden en deze hele avond aan elkaar heeft gepraat, maakte ook dat de sfeer optimaal was. Fantastisch Jop. Daarbij zorgden Bishnu khadka en vriendin Dylkomari voor de Nepalese sfeer door alle muzikanten op traditionele wijze te huldigen. Fijn dat jullie er waren dames. 

Yvon en Rene hebben niet alleen praktische hand- en spandiensten verricht bij de voorbereiding, ze hebben mij ook een volkomen relaxt en vertrouwd gevoel kunnen geven. Als zij zeiden: "het komt goed"  dan wist ik ook dat het goed kwam. Heerlijk zo'n trouwe en positieve instelling. Ik ben heel blij met jullie kanjers! Dat geldt ook voor Jolanda van Tol, die samen met Yvonne een komische act in elkaar had gezet. Genoten van jullie dames, en wat een werk hadden jullie ervan gemaakt. Chapeau!!

Ook veel dank aan Sander Jongkind en zijn vrijwillgers van N201, waaronder Niels v.d. Pelt, geluidstechnicus. Snelle afspraken en doen wat je zegt, dat schept vertrouwen. Ook aan jullie veel dank. 

Het voltallige bestuur van het kinderhuis Ketaakethighar en vriendinnen Bep en Marijke, zus Marianne en vriend Frank zijn Ieder jaar weer trouwe vrijwilligers die op de avond zelf meehelpen; mensen waar je op kunt bouwen zijn onmisbaar bij een evenement als dit. Ontroerend. Dat ik jullie nog lang mag kennen!

Al ver voor de avond zelf helpen jaarlijks enkele sponsors bij het ontwerpen van de posters/flyers t.w. Fred Wieringa van @AEGCAP en drukkerij Cocu. Ze doen dit geheel belangeloos en werken vanuit de goede spirit en dat is belangrijk. Tevens is Himalayahuis ook jaarlijks van de partij. De oosterse hapjes waren weer heerlijk en brachten ook nog iets in het laatje. Dank!

Zonder de donaties van mensen die niet op het feest kunnen of willen zijn, maar een bedrag storten, zouden we het streefbedrag niet kunnen halen. Ook dit jaar is het toch weer gelukt, mede dankzij deze sponsors. Hartelijk dank aan allen die een bedrag hebben overgemaakt. 

Tot slot veel dank aan OSA (Ontwikkelings Samenwerking Aalsmeer) voor het vertrouwen dat ze ons schenken en ieder jaar weer bereid zijn om subsidie te geven aan onze projecten in ons geliefde Nepal.  

Het is hartverwarmend dat zoveel mensen dit voor de kinderen in Nepal willen doen. 

Dhaanjabadh. We gaan Sapana school met elkaar waarmaken!!! Ik zal verslag blijven doen van de vorderingen.  

VERSLAG VAN HET 11e BENEFIETFEEST IN N201 OP 1 NOV 2014