Oops! This site has expired. If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.

ER IS REEDS 8.000 EURO OVERGEMAAKT AAN SVSI. DE BOUW VAN DE WATERPOMP KAN BEGINNEN! WIE HELPT MEE
DE OVERIGE 2.500 EURO BIJ ELKAAR TE KRIJGEN ZODAT HET HELE DORP VAN TILU VAN WATER VOORZIEN KAN\
WORDEN? 

HARTELIJK DANK AAN ALLEN DIE HUN STEENTJE HEBBEN BIJGEDRAGEN OM HET 10e NEPALBENEFIET AALSMEER TOT EEN GROOT SUCCES TE MAKEN Zie een verslag van Jop Kluis hieronder

 Bekijk ook de overige foto's hier Bekijk hier de persberichten.

Film van de optredens op 2 november hier en een filmpje van de projecten die gesponsord worden dit jaar  hier

 

10e Benefiet voor Nepal grenzeloos succes

Verslag van presentator Jop Kluis

Afgelopen zaterdag werd in de De Oude Veiling alweer voor de 10e keer het Aalsmeerse benefietconcert voor Nepal georganiseerd. Een lustrum dat zich als een waar feest ontpopte. De muziekanten, zangers en zangeressen, de heerlijke hapjes van Himalayahuis, de kleine markt met Nepalese producten, de danseressen Nimisha, Kalpana en Neha en de inzet van de vele vrijwilligers, zorgden ervoor dat deze, inmiddels traditionele, Aalsmeerse verbondenheid met Nepal echt gevierd werd. De Nepalese zusjes Lila en Bishnu zorgden voor een extra Nepalese sfeer. Gekleed in prachtige Nepalese kleding, huldigden zij iedere muzikant na hun optreden op traditionele wijze. Het gevarieerde programma in combinatie met de doelen zorgden ervoor dat die avond grenzen vervaagden. Mede dankzij een record aantal bezoekers spreekt het organiserend comité van een doorslaand succes. 

De lijst van muzikanten die belangeloos hun medewerking hebben verleend aan deze happening was zo gevarieerd dat voor iedereen wel ‘iets te halen’ was. De eerste formatie, United by Music, doorbrak direct een aantal grenzen. De leden van deze tienkoppige band uit Sliedrecht hebben allemaal een beperking. Maar…… Vanaf de eerste klanken vielen deze beperkingen weg en waren er alleen nog talenten te zien. Het enthousiasme van de band was zo aanstekelijk dat er een duidelijke teleurstelling door het publiek ging toen de band moest afsluiten. Na een kleine intermezzo van een traditionele Indiase dans werd het podium ingenomen door SAS & friends. Van de dansbare Rock ‘n’ Roll en Blues van United by Music naar de ingetogen luisterliedjes van deze lokale formatie is in een wereld zonder grenzen slechts een kleine stap. De volgende band was De Klught, de bekende band uit Aalsmeer Oost, met bijzonder dansbare muziek uit de afgelopen 50 jaar. Het publiek en de band waren zo ‘lekker bezig’ dat hier grenzen gesteld moesten worden om enigszins binnen de planning naar het volgende onderdeel van de avond over te kunnen stappen.  Voor de tweede helft van de avond werd het hele feest naar benden verhuisd.  Kees Markman had daar het restaurant omgetoverd in een heuse discotheek. Na een traditionele Nepalese dans werd hier door Sasja Brouwers het publiek meegenomen in de ene na de andere mee-zing-en-mee-dein-medley. Tenslotte heeft Kees tot in de kleine uurtjes de aanwezigen de dansvloer opgelokt. Toen uiteindelijk de zaallichten weer aangingen stond daar een verhit, vermoeid maar voldaan publiek.

De opbrengst van deze benefietavond wordt verdeeld over een drietal projecten. Eén deel gaat naar onderhoud van het kinderhuis waar het tien jaar geleden allemaal mee begonnen is. Een tweede deel gaat naar de inrichting van twee leslokalen van Sapana school: een geheel nieuwe school in aanbouw, waarvoor in het afgelopen jaar 27.000 stenen zijn gesponsord.  Het laatste deel gaat, zoals elk jaar, naar zeep, tandenborstels en tandpasta om uit de reiken bij medische controles. Joke van der Zwaan, de drijvende kracht achter deze avonden, toonde zich bijzonder verheugd: “Niet alleen zijn we blij met iedere cent die binnenkomt, maar het is prachtig om op deze wijze in Aalsmeer onze verbondenheid met mensen aan de andere kant van de wereld te kunnen vieren”.

Omdat er nog aanvragen in behandeling zijn en er een aantal toezeggingen niet zijn binnengekomen is het op dit moment nog niet bekend wat de uiteindelijke opbrengst van de avond is geworden. Hierover later meer op www.nepalbenefiet.webs.com of in deze krant.

Film van de optredens op 2 november
Bekijk het filmpje hieronder om de projecten die we dit jaar willen steunen te bekijken. Kan je niet komen? Bijdrage storten op 5145518 t.n.v. J.G. van der Zwaan ovv Nepal benefiet Aalsmeer 2013 mag ook!

 

Programma 2 november 2013

Waar gaat de opbrengst van  2 nov. 2013 naartoe?