Oops! This site has expired. If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.

ER IS REEDS 8.000 EURO OVERGEMAAKT AAN SVSI. DE BOUW VAN DE WATERPOMP KAN BEGINNEN! WIE HELPT MEE
DE OVERIGE 2.500 EURO BIJ ELKAAR TE KRIJGEN ZODAT HET HELE DORP VAN TILU VAN WATER VOORZIEN KAN\
WORDEN? 

DEZE WEBSITE GAAT PER HALF JUNI 2019 OFF LINE. BEKIJK ONZE NIEUWE WEBSITE OP: 

WWW.NEPALBENEFIETAALSMEER.NL

NEPAL BENEFIET EN MINDFULNESS HOLIDAY IN NEPAL OKT. 2016

NEPAL HEEFT VOORAL NU TOERISTEN NODIG. DAAROM GA IK MIJN VAKANTIE BESTEDEN AAN EEN MINDFULNESS RETREAT, WELKE IK, SAMEN MET SAPANA VILLAGE LODGE ORGANISEER

Click hier voor meer info over Nepal benefiet en mindfulness holiday in Nepal Okt. 2016

Wat is er met onze opbrengst in 2015 gedaan

Deze zomer zijn er met de opbrengst van het Nepal festival in Aalsmeer en van vele mensen die geld gestort hebben hele mooie dingen gedaan.

 

1.       Na het festival hebben enkele mensen nog een bijdrage gestort. Hiermee konden we aan de wens van Dhruba tegemoet komen om een meisje uit een arm gezin, Anisha, een operatie aan een gebroken hand te kunnen laten ondergaan. Het gaat goed met haar.

 

2.       Er zijn verder 6 schooltjes geholpen bij de wederopbouw na die verschrikkelijke aardbeving. Alle schooltjes staan in de heuvels van Chepang Hills.

 

Wat is nu, na de aardbeving de bedoeling van onze de steun aan Nepal?

Een grote stichting die Sapana Village Social Impact al langer enorm steunt t.w. Stichting FEMI, heeft samen met SVSI een 5-jarenplan opgesteld om de streek Siddhi in Chepang Hills stpaje voor stapje verder te helpen. Niet alleen bij de wederopbouw van scholen en huizen, maar ook op maatschappelijk en sociaal gebied. Hun visie is om op al deze gebieden steun te bieden en dit te doen zoveel mogelijk in samenwerking met de locale instanties. Een zeer nobel streven, dat ik echt onderschrijven kan. Het zal wel veel tijd kosten en toch is een totaalaanpak m.i. nodig om werkelijk verbetering te kunnen brengen in Nepal.

Wat wij met Nepal Benefiet Aalsmeer zullen ondersteunen zijn de schooltjes die buiten dit 5 jarenplan vallen en dus net buiten dit gebied liggen (o.a. Shaktikhor). Veel van deze schooltjes hebben ook acuut hulp nodig. Zie de tekst die Dhruba hierover schreef:

 

Chepang People: Living up in the hilly region of Terai, these people depend on farming and animal rearing. Because of lack of education, they are deprived of all kinds of facilities like access to road, electricity, proper heath and sanination, pure drinking water, skillful trainings  and so on. The school is out of reach for many children and parents do not give importance of education. They want their children more at work that going to school.
After the terrible earthquake in Nepal, most schools in the mountain are damage
d and they need help. So SVSI, would love to involve Nepal benefiet Aalsmeer projects for the maintanance and working with these schools.

Voor het komende benefiet concert (begin 2016??) willen we dan ook nog 2 andere schooltjes helpen (Latauli en Supar). Hierover later meer. Er broedt al een mooi plan voor een nieuw Nepal festijn, echter je kan, als je wilt, altijd al storten op NL95INGB0005145518 tnv J.G. van der Zwaan, ovv Nepal aardbeving benefiet 2015/2016.

 

Mijn Nepalese vrienden op bezoek in Aalsmeer

Deze zomer zijn Dhruba, Barsha en Danica (zijn vrouw en kind) en Sujan (de persoon die de projecten in Chepang hills zal begeleiden in opdracht van SVSI en FEMI) bij ons te gast geweest in Aalsmeer.

Heerlijk om ze bij ons te hebben. We hebben onze band nog meer verstevigd.

 

Dank

Iedereen die bij het verblijf van dit gezinnetje en Sujan in Holland hebben geholpen om het verblijf voor hen zo prettig  mogelijk te maken, hartelijk dank. 

En natuurlijk nogmaals allen die hun steentje hebben bijgedragen aan de wederopbouw na de aardbeving, heeeeeel veel dank.

 

We hopen dat jullie ons zullen blijven steunen. Er is nog heeeeel veel steun  nodig (zeker nu India de grenzen met Nepal heeft dichtgegooid. Wat werkelijk de reden is hiervan, weet ik niet precies. Maar het heeft iets te maken met de nieuwe grondwet, waar de Nepalezen zelf erg blij mee zijn. Doch India is het daar niet mee eens. Gevolg:  Nepal zit zo goed als zonder gas, benzine, zout etc.. Dit maakt het er voor onze Nepalese vrienden niet makkelijker op!!!).

 

WAT EEN FANTASTISCH EINDRESULTAAT EN ER KAN MEER BIJ!

TOTALE OPBRENGST VAN DIT FESTIJN VOOR DE SLACHTOFFERS IN NEPAL IS 12.300 EURO!!!!! 

WIL JE DE SFEER PROEVEN VAN HET BENEFIET FESTIVAL OP 7 JUNI IN N2O1. BEKIJK DAN VOORAL DE FOTO'S IN HET FOTOALBUM

DHRUBA VAN SVSI BEDANKT IEDEREEN DIE EEN BIJDRAGE HEEFT GELEVERD. ZIJ GAAN MET O.A. DEZE OPBRENGST IN 9 DORPJES WAAR ZE AL NOODHULP AAN HEBBEN GEBODEN AAN OPBOUW BEGINNEN, MET NAME DE OPBOUW VAN SCHOOLTJES, ZODAT DE KINDEREN ZO GOED MOGELIJK HUN 'GEWONE' LEVEN KUNNEN OPPAKKEN. ZIE DE PAGINA UPTDATES HULP IN NEPAL

VOOR DE LAATSTE PERSBERICHTEN KIJK OP DE PAGINA PERS ACTIE AARDBEVING (volgt) 

Je kunt nog steeds storten op NL95INGB0005145518 tnv J.G. van der Zwaan, ovv Nepal aardbeving. Jouw donatie wordt direct doorgestort naar SVSI. Want er is nog heel veel nodig om deze verwoesting in Nepal weer op te bouwen. 

DE LAATSTSE UPDATE VOOR HET FESTIVAL OP 7 JUNI IN N201

Totale opbrengst voor Nepal tot nu toe: 6.550 euro

Ontwikkelings samenwerking Aalsmeer (OSA) heeft 2500 euro overgemaakt.

Dit is de maximale verdubbeling die OSA sponsort. Ze doen dit al voor de 12e keer t.b.v. Nepal benefiet Aalsmeer. Fantastisch. Maandag 8 juni zullen Joke en Yvon de cheque officieel overhandigd krijgen.

Gaan we samen de 10.000 euro halen voor de opbouw van Nepal???

Er is totaal nu al  4050  euro gestort door vrienden, bekenden, familie en vrienden en familie van vrienden. REUZE BEDANKT!

Daarbij opgeteld de maximale verdubbeling door OSA; dat maakt een totaalbedrag van 6.550 euro.

Met de opbrengst op het festival a.s. zondagmiddag EN de opbrengst van de kinderen van Antoniusschool te Kudelstaart (waarvoor ook verdubbeling is aangevraagd bij OSA) zouden we zomaar de 10.000 euro kunnen halen!!

GEWELDIG.

NEPAL KAN  VOOR DE OPBOUW DEZE HULP ZEER GOED GEBRUIKEN. HET ONDERSTEUNT ZE ZOWEL MATERIEEL ALS MENTAAL.  

INDIEN U KUNT, KOM NAAR HET GEZELLIGE FESTIVAL 7 JUNI A.S IN N201, VANAF 14.00 UUR BENT U WELKOM.

WAT ER ALLEMAAL GAAT PLAATSVINDEN:

-          GENIETEN VAN DE VELE MUZIEKOPTREDENS

-          DE ROMMELMARKT

-          NEPALESE MARKT

-          NEPALESE HAPJES

-          VEILING VAN DE VELE GESPONSORDE ARTIKELEN

-          HEERLIJKE STOELMASSAGE

-          KLANKSCHALENHEALING

-          DE KINDEREN KUNNEN GENIETEN VAN DIVERSE SPELLETJES

-          ER KOMT EEN IJSCOKAR

-          DE BURGERMEESTER VAN AALSMEER ZAL DIT FESTIVAL BEZOEKEN

-          RADIO AALSMEER KOMT EEN LIVE UITZENDING MAKEN

EN WIE WEET WELKE VERRASSINGEN ONS NOG TE WACHTEN STAAN!

ENTREE: WAT U KUNT MISSEN VOOR NEPAL.

HARTELIJK DANK NAMENS ONZE VRIENDEN EN DE SLACHTOFFERS VAN DEZE RAMP IN NEPAL

Storten blijft altijd mogelijk op NL95INGB0005145518 tnv J.G. van der Zwaan, ovv Nepal aardbeving

Beelden zien van waar uw bijdrage door SVSI aan besteed wordt? Kijk op de pagina updates hulp in Nepal

 

ACTIE IN AALSMEER VOOR DE SLACHTOFFERS IN NEPAL

Namaste,

Er is nu al (op 22 mei) 3650 euro gestort. En dan gaat het festival op 7 juni in N201 te Aalsmeer v.a. 14.00 uur nog plaatsvinden en komt er de verdubbeling (tot 2500 euro) van OSA nog bij. Ook hebben 6 groepen kinderen van Antoniusschool uit Kudelstaart actie ondernomen. Drie groepen gaan heitje voor karweitje doen en 3 groepen gaan kunstwerkjes maken, welke ze per opbod aan familie, vrienden, buren etc, gaan verkopen. Alle opbrengst voor Nepal. FANTASTISCH BEDANKT. Het geeft de mannen en vrouwen in Sauraha die zo hard werken aan de wederopbouw van de getroffen dorpjes kracht om door te gaan. Want er is nog heel veel te doen, en nog heel veel geld nodig.

Zie voor nieuws vanuit Nepal over de hulpverlening UPDATES HULP IN NEPAL

Bekijk ook de foto's van de hulpverlening in het fotoalbum. 

Zie hier het PROGRAMMA 7 JUNI 2015

Je kunt nog steeds storten op NL95INGB0005145518 tnv J.G. van der Zwaan, ovv Nepal aardbeving. Jouw donatie wordt direct doorgestort naar SVSI.

Hieronder info over SVSI, de organisatie die we in Nepal al vele jaren steunen. 

EXTRA ACTIE IN AALSMEER VOOR RAMP IN NEPAL`

 

 

 BENEFIETCONCERTENAALSMEER OP ZONDAGMIDDAG 7 JUNI 2015 IN  AANVANG 14.00 UUR, Zwarteweg 90 AALMSMEER

NAMASTE

Mijn hart huilt om die verschrikkelijke ramp in mijn geliefde Nepal. De omvang van de ramp druppelt druppel voor druppel bij mij binnen. En meer en meer realiseer ik mij dan ook dat het leed zo groot is, dat het eigenlijk niet te bevatten is. Gelukkig weet ik inmiddels dat de meeste Nepalese vrienden en bekenden die in Nepal wonen veilig zijn.  Van twee bevriende Tibetaanse vrouwen weet ik nog niets. Een van de twee woont wisselend in Kathmandu en Pokhara waar veel slachtoffers gevallen zijn. Ik hoop spoedig van of over hen te horen. Dit is uiteraard persoonlijk leed en klein in vergelijking tot wat er in heel Nepal gebeurt. Echter ik krijg veel vragen van vrienden en bekenden hierover, dus wil ik dit persoonlijke ook graag met jullie delen.

ER IS NOG VEEL NODIG IN NEPAL: 

Wat is SVSI en wat gaan ze doen met jouw donatie? Dhruba, mijn vriend en vaste coördinator voor onze projecten in Nepal heeft de SVSI enige tijd geleden opgericht. Dit  is de overkoepelende organisatie van verschillende door ons gesponsorde projecten. Zo ook projecten in de getroffen streek Chepang Hills. SVSI zal zorgdragen dat het geld bij de getroffen dorpen in deze streek terecht komt. Men gaat geen individuele mensen ondersteunen, maar men wil vooral zorgen dat het dorpsleven weer op gang kan komen. Echter eerst is er dringend water, voedsel, tenten etc. nodig. Een eerste team van SVSI is al onderweg om dit te brengen. Voor uitgebreidere info over waar jouw donatie door SVSI aan besteed zal worden zie de pagina updates hulp in Nepal. Ook via de facebookpagina Nepal Benefiet Aalsmeer 

Joke van der Zwaan, tel. 06-236861976 

NIEUWSBRIEF SAPANA VILLAGE SOCIAL IMPACT SVSI via Herman 

 

Wat wij kunnen doen?
De nieuwsbrieven worden veelvuldig naar kennissen en vrienden doorgestuurd. Dat is belangrijk. Hoe meer mensen voor SVSI kiezen, hoe meer SVSI kan doen.
Net zoals velen die de werkwijze van Dhurba en zijn team kennen uit eigen ervaring, wil ik graag de overtuiging overdragen dat het geld volledig besteed wordt waarvoor het gegeven is. Dat is waar het 't hardst nodig is én binnen het bereik van het team is. Het beperkt zich dus niet tot de directe omgeving van Sapana Village.

Een mailtje
Naast geld geven kunnen wij ook veel doen. Eén van de mails die ik gisteren kreeg was van iemand die net terug is uit Nepal. Hem wordt gevraagd wat de alternatieven zijn voor de 555 actie. Dat alternatief is er!

"In de directe omgeving van Sapana Village valt het inderdaad wel mee. Dat kan niet gezegd worden van een gebied even verderop. SVSI heeft een intensief contact met de Chepang community op de Mid Hills. Daar is de schade groot.
Een andere activiteit: gisterenavond kwam een groep mensen van SVSI in het Gorkha gebied aan met hulpgoederen. Die worden vandaag uitgedeeld. Dit gebeurt met hulp van een paar stafleden die uit dat gebied komen en dus beschikken over locale kennis.
Onze opvatting is dat de grote instelling goed werk doen, maar niet genoeg en soms niet goed genoeg. We hebben via SVSI een mogelijkheid die veel mensen niet hebben. Omdat ze niet zo'n direct contact hebben. Die mensen zijn aangewezen op de grote instellingen. Bovendien gaat het bij de grote organisaties om noodhulp. Dat is een korte termijn blikveld. SVSI is een ontwikkelingswerk organisatie. Dat is lange termijn werk. Dat houdt in dat het werk pas goed begint als de grote instellingen weer vertrokken zijn. Maar evengoed is ook SVSI nu bezig met noodhulp.
Relaties en relaties van relaties vertellen over wat SVSI te bieden heeft is belangrijk om mensen een keuze te geven."Zie ook http://www.lesplek.net/Doubler/Nederlands/Info001.aspx

FOTO'S VAN VERVOER VOEDSEL 

 Zie ook het fotoalbum