ER IS REEDS 8.000 EURO OVERGEMAAKT AAN SVSI. DE BOUW VAN DE WATERPOMP KAN BEGINNEN! WIE HELPT MEE
DE OVERIGE 2.500 EURO BIJ ELKAAR TE KRIJGEN ZODAT HET HELE DORP VAN TILU VAN WATER VOORZIEN KAN\
WORDEN? 

MINDFULNESS RETREAT IN 2018


NEPAL BENEFIET EN MINDFULNESS HOLIDAY IN NEPAL FEBRUARY 2018
Sapana Village Lodge heeft een meditatieruimte buiten met een fantastisch uitzicht op de rivier

5 ochtenden Mindfulness / meditatie / yoga 

6 dagen en nachten in Sapana Village lodge

2 dagen in Kathmandu

wonderful yoga and meditation location

 

NEPAL HEEFT EEN RIJKE SPIRITUELE CULTUUR EN IS EEN PRACHTIG LAND

Wil je jezelf een mooie en relaxte vakantie geven, vrije tijd zonder agenda en to-do lijstjes? Wil je geinspireerd worden door beoefenen van mindfulness meditatie en yoga en iets leren over de Boeddhisische en Hindoeistische cultuur in een fantastische mooie omgeving waar de spirituele energie al volop aanwezig is en waarmee je gelijkertijd Nepal kan steunen?


DAN IS DIT MISSCHIEN DE GELEGENHEID VOOR JOU

2 nachten in hotel Yambu in Kathmandu6 nachten in Chitwan in Sapana Village Lodge

Kosten: 790 euro obv 2 pers. kamers (een deel hiervan zal besteed worden aan de sociale projecten van SVSI)

21 febr. t/m 1 mrt 2018


Programma

21 FEBR: Pick up mogelijk vanaf vliegveld naar hotel in Kathmandu. Tijd om te rusten en/of wandeling in de stad te maken.

22 FEBR.: Pick up van hotel KTM naar Chitwan, Sapana Village Lodge (ong. 5 uur). U ziet onderweg prachtige berglandschappen, valleien en dorpjes. Er wordt een lunch-stop gemaakt.
Na het diner in de lodge is er een introductie bijeenkomst over het mindfulness programma.

23 t/m 27 FEBR: 

Iedere ochtend voor het ontbijt van 07.00 - 07.30 uur mogelijkheid om de dag samen te starten met een stilte meditatie en enkele simpele mindful movements (onder begeleiding). Geniet van de serene stilte en vredige atmosfeer van de Nepalese ochtenden. Alle gasten van de lodge zijn hierbij uitgenodigd (voor deelnemers is dit onderdeel optioneel en gratis, van overige gasten wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de sociale projecten van Sapana village social impact). Na het ontbijt start het officiele mindfulness programma tot aan de lunch.

Van 09.00- 10.00 uur voor de deelnemers yoga en Puja (Hindoeistisch ochtendritueel) door Dhruba en Barsha Giri. Zij zullen hierbij uitleg geven. 

Van 10.00 - 12.00 uur: mindfulness meditatie / mindfull bewegen / teaching


Na de lunch bent u vrij om gewoon te relaxen of van een van de vele excursies gebruik te maken. Alle excursies kunnen in Sapana Village Lodge geboekt worden. Voel u vrij te doen wat voor u het meest prettig is op dat moment.

Diner: geniet van een heerlijke westerse of traditionele Aziatische maaltijd in Sapana village restaurant.

Op afspraak kunt u een Asian Ayurvedische massage krijgen van een professionele masseuse
(1 massage van 1/2 uur is bij dit pakket inbegrepen).


Op de 8ste dag /28 FEBR kunt u weer naar Kathmandu gebracht te worden, waar u weer 1 nacht verblijft in een hotel.


Op de 9e dag / 1 MAART is vervoer naar het vliegveld mogelijk.


Waarom boeken?

 • Een inspirerend land, waar de juiste energie al aanwezig is door de rijke spirituele cultuur en de vriendelijke, open mind van de mensen
 • Een super hotel, waar u wordt bediend door zeer vriendelijk personeel en waar de sanitaire voorzieningen schoon en hygiënisch zijn.
 • Fantastische maaltijden. Er is een open keuken. Je kunt kiezen tussen westers eten of traditioneel Aziatisch eten
 • Hotel is gekozen tot beste in de streek. Er word zorgvuldig met personeel omgegaan.
 • Twee vliegen in 1 klap: Deze lodge is onderdeel van een ontwikkelingsproject. Een deel van de verdiensten van de lodge gaan naar een van de vele projecten die onder de naam Sapana Village Social Impact (zie www.svsi.org )worden gesteund. Zo is de lodge zelf een werkgelegenheidsproject waar jonge (soms kansarme) Nepalezen het hotelvak kunnen leren. De opbrengst van de mindfulness begeleider gaat eveneens naar de ontwikkelingsprojecten van deze stichting.


Prijs is inclusief:

Dag 1: Pick up vanaf vliegveld en 1 overnachting in een hotel in Kathmandu.
Dag 2: Pick up vanaf hotel in Kathmandu naar Chitwan (ong. 5 uur); onderweg 1 lunch.

Dag 3 t/m 7:

 • 6 nachten verblijf in sapana Village Lodge, inclusief ontbijt, lunch en dinner
 • 5 ochtenden Mindfulness programma na het ontbijt (voor het ontbijt mogelijkheid tot openen van de dag met meditatie en MF bewegen, 
 • 1 Ayurvedische massage (1/2 uur)

Dag 8: vervoer naar Kathmandu en 1 overnachting in hotel
Dag 9: vervoer naar vliegveld


Exclusief

 • Vliegticket. Je boekt je eigen vlucht
 • Toeslag 1 persoonskamer voor 8 nachten bedraagt 250 euro
 • Visum
 • Excursies
 • Extra massages
 • Reis verzekeringen
 • Verblijf in Nepal voor en na het programma
 •  Overige persoonlijke onkosten


Voor wie geschikt

Voor iedereen die toch altijd al eens naar Azie wilde gaan en dit nu wil combineren met een aantal dagen mindfulness meditatie en yoga. Je hoeft geen ervaring te hebben met mindfulness of meditatie of yoga, wel een open mind om ervaringen op te willen doen in een land met een rijke spirituele cultuur.


Doel
In dit prachtige land kan je door de inspirerende en spirituele energie, aangevuld door beoefenen van Mindfulness nog meer genieten in het NU moment. Wellicht kan je met deze combinatiereis ook zonder veel inspanning werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Mindfulness leert je vaker in het NU te zijn en waar te nemen wat zich werkelijk op dit moment in jou en om je heen afspeelt. Je geniet nog intenser van de prachtige natuur, de dieren en de rust. Even geen agenda en to-do lijstjes. Nepal biedt nog veel andere mogelijkheden. Je kunt ook genieten van trekkingen door de heuvels of door de Himalayas, raften, jungle wandelingen, kanotochten etc. Dit kan allemaal vanuit een houding van Mindfulness, alerte aanwezigheid. Ervaar de innerlijke rust en vrijheid in dit mooie, gastvrije land! En niet te vergeten, als je erin geinteresseerd bent, kan je uitgebreid informatie en rondleidingen krijgen om de projecten van de Stichting Sapana village social impact en Nepal Benfiet Aalsmeer te bekijken.


Begeleiding Mindfulness programma
Mijn naam is Joke van der Zwaan

Al 15 jaar organiseer ik in Aalsmeer benefietconcerten voor Nepal. Zie alle informatie hierover op deze site. De eerste keer dat ik in Nepal was (2003), was ik al direct verliefd op dit land, op de natuur, de bergen, de jungle en vooral de mensen, die zo vriendelijk, gastvrij en blij zijn, ondanks de grote armoede die er ook is. Het was eigenlijk vanzelfsprekend dat ik in Nederland iets zou gaan doen om een steentje bij te kunnen dragen om met name de kinderen in Nepal een betere toekomst te kunnen bieden. Door mijn liefde voor muziek resulteerde dat de afgelopen 15 jaar in organiseren van benefietconcerten. Na de aardbeving in april wilde ik meer doen. We helpen Nepal enorm door daar weer als toerist heen te gaan. Het is echt veilig genoeg en er zijn nog zoveel mooie plekken te bezoeken. Ik werk tevens als mindfulness trainer, en heb 6 jaar geleden mijn kleine praktijk in Aalsmeer opgericht, Wings and Footprints. Zodoende heb ik het plan opgevat om in Nepal een mindfulness retreat te organiseren, samen met een Nepalese vriend, Dhruba Giri, die alle ontwikkelingsprojecten daar al jaren coordineert en eigenaar is van dat prachtige hotel met die mooie meditatie/yoga accommodatie aan de rivier. Ik kan mijn droom waarmaken door op zo'n fantastische plek mijn werk als mindfulness trainer te kunnen doen en door dit geheel vrijblijvend te doen, tegelijkertijd mijn steentje bijdragen aan een betere toekomst voor Nepalese kinderen. Zo snijdt het mes voor jou ook aan 2 kanten: je zult een heerlijke vakantie hebben en veel goede ervaringen opdoen, mede met behulp van de mindfulness en tegelijkertijd steun je daarmee Nepal. 

Je kunt om het mindfulnessprogramma heen nog veel leuke dingen gaan zien en doen. Bekijk alle excursies en de hele locatie op http://sapanalodge.com/excursions-nepal/ 


Meer info in het engels http://www.sapanalodge.com/mindfulness-retreat/

Meer over mindfulness: www.wingsandfootprints.nl

Like de FACEBOOKPAGINA: https://www.facebook.com/nepalbenefietaalsmeer/?fref=ts Als je op de hoogte wilt blijven van de projecten.

Tel. info bij Joke van der Zwaan 06-23861976


BOEKEN KAN VIA [email protected] bij Joke van der Zwaan 

OF VIA DE SITE VAN SAPANA VILLAGE LODGE

Bekijk het filmpje hieronder waar Dhruba Giri, eigenaar van Sapana village lodge en oprichter van SVSI praat over zijn droom. Sapana betekent 'droom' 

Dhruba's droom